<i>Mediation</i> <i><i>
TOP belangenbehartiging
  • Uw (t)optimale belangenbehartiger! 0

Mediation

TRANSPARANT
Stacks Image 80
24/7 toegang tot uw financiële gegevens
OPEN
Wij werken op basis van vertrouwen en openheid
PROFESSIONEEL
Wij houden onze kennis en kunde continue op pijl door het volgen van cursussen, seminars en opleidingen en zijn aangesloten bij branchevereniging NBBI

Bij mediation denkt u misschien gelijk aan samen rond de tafel zitten met degene(n) waarmee u een conflict heeft en uiteindelijk tot een oplossing komen waarbij u maar ook degene waar u het conflict mee heeft 'water bij de wijn' doen en u weer verder kunt. Het kan ook anders, een oplossing waarbij eenieder zich 100% goed voelt.

U heeft vast wel eens gehoord van het spreekwoordelijke "waar twee vechten twee schuld". Misschien bent u er zich helemaal niet van bewust, maar iedereen heeft een eigen aandeel in een conflict. Dat is nu precies hetgeen waarin de transformatieve conflictoplossing zich onderscheid van andere methoden van mediation. We geven aandacht aan het stukje dat bij uzelf ligt zodat u het huidige conflict kunt oplossen. Tegelijkertijd leert u bij uzelf herkennen wanneer u precies in conflict dreigt te raken. U leert de situatie vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en vanuit verschillende kanten te bekijken. We transformeren de situatie naar een 100% oplossing, de oplossing ligt namelijk binnen uw handbereik.

Het is deze methode waarmee wij u meenemen naar die oplossing waardoor u uw leven een beetje makkelijker kunt maken.

Uiteindelijk wil helemaal niemand conflicten en al zeker geen conflicten die alsmaar terug lijken te komen. U bent wellicht een trouwe kijker van programma's zoals de rijdende rechter. Telkens denkt u vanaf de zijlijn: 'Nee, dat zou u nu nooit overkomen'. Misschien heeft iets er toch voor gezorgd dat er conflicten zijn ontstaan met uw buren, vrienden, kennissen of misschien wel binnen het gezin zelf. Zeker nu we met zijn allen meer tijd thuis doorbrengen door de coronamaatregelen. U weet misschien niet eens meer wat nu precies de aanleiding was, maar de relatie is er in ieder geval zeker niet beter van geworden. De transformatieve conflictoplossingsmethode is toepasbaar op elk soort conflict.

U kunt er daarbij voor kiezen om dit traject samen met de ander(en) in te zetten, maar ook alleen. Als u namelijk inzichten krijgt in uw eigen aandeel in het conflict, dan bent u ook in staat om anders in het conflict te staan door er op een andere manier naar te kunnen kijken en te begrijpen wat er aanleiding was voor het conflict. Daardoor hoeft het ineens helemaal geen conflict meer te zijn. Misschien is het toch wenselijk om samen met uw 'wederpartij' om de tafel te gaan. Als u beiden weet wat uw eigen aandeel vormt in het huidige conflict kunt u er ook samen aan uit komen.

Mensen beschikken van nature over een probleemoplossend vermogen, maar het is soms moeilijk om vanwege de emoties (het verliezen van uw werk, ruzie binnen het gezin of binnen de familie) helder na te denken. Juist dan is het prettig om hierover van gedachten te wisselen met als doel om tot een oplossing te komen. Het enige dat u te verliezen heeft is het conflict zelf.

Bent u nieuwsgierig naar deze methode en naar de wijze waarop het u kan helpen? Neem dan snel contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Vanwege de coronamaatregelen plannen we de intakegesprekken via beeldbellen in. Tijdens dit intakegesprek vorm ik mij een eerste beeld van uw situatie en kunnen we kijken of we de situatie samen kunnen gaan oplossen. Het intakegesprek is niet bedoeld voor de inhoudelijke behandeling van uw conflict.
Uw (t)optimale belangenbehartiger!